Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
-

 

Ο Βουλευτής Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης κατέθεσε την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου ερώτηση προς τους Υπουργούς ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των μελετών και την έγκριση νέας πίστωσης για το οδικό τμήμα Θερμής – Μανταμάδου .
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:
Τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.
Τον Υπουργό Οικονομίας& Οικονομικών

Ο δρόμος Θερμής – Μανταμάδου στη Λέσβο, αποτελεί τμήμα της 73ης Εθνικής Οδού «Κρατήγου – Μυτιλήνης – Θερμής – Μανταμάδου», συνδέει τα πολεοδομικά συγκροτήματα των Δήμων Θερμής και Μανταμάδου, η δε κατασκευή του θα συντελέσει στην ανάπτυξη της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού και στην ασφαλή κυκλοφορία των κατοίκων του νησιού και των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής με την αποφυγή θανατηφόρων ατυχημάτων που συμβαίνουν τελευταία.
Τα στάδια των μελετών, που είχαν ανατεθεί εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκονται ακόμα στην επανεκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ατονήσει κάθε δραστηριότητα. Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι το αρχικό ποσό των 400.000 €, που είχε εξασφαλιστεί για την εκπόνηση της μελέτης δεν επαρκεί, και απαιτείται πρόσθετη χρηματοδότηση 600.000 € για την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και της οριστικής μελέτης του οδικού τμήματος.
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί την αδράνεια της πολιτείας και αναμένει τη δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών για την υλοποίηση του έργου, σε ένα οδικό τμήμα με αυξημένη κυκλοφορία, τόσο από τους κατοίκους του νησιού, όσο και από τους επισκέπτες θρησκευτικού τουρισμού.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται:
ο κ. Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.:
• Γιατί έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η υλοποίηση της Μ.Π.Ε. και η ολοκλήρωση όλων των μελετών του οδικού τμήματος Θερμής  - Μανταμάδου με αποτέλεσμα να απομακρύνεται η προοπτική ένταξης και χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2007 -2013;

ο κ. Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών:
• Προτίθεστε να εγκρίνετε άμεσα τη σχετική πίστωση ύψους 600.000 € για την ολοκλήρωση της μελέτης του οδικού τμήματος Θερμής – Μανταμάδου ώστε το έργο να είναι ώριμο για ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α.;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ